Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

25 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Deze salade is een zalige combinatie van geroosterde plakjes zoete aardappel, een stukje gegrilde zalm, verse spinazie en een sausje op basis van zure room.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 g spinazie
  • ½ citroen
  • ½ potje zure room
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn.
  2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de aangegeven hoeveelheid van de schil. Meng de zure room met de zeste van citroen en kruid met peper en zout.
  4. Doe de uitgelekte spinazie in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat citroensap.
  5. Bestrijk de zalmfilets met de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grill (of antikleefpan) en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  6. Serveer de gegrilde zalmfilets met de zoete aardappelsalade en de zureroomdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.55 kcal
Koolhydraten 22.3 g
waarvan suikers 12.48 g
Vet 46.74 g
waarvan verzadigd 13.15 g
Proteïnen 31.75 g
Vezels 4.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin