Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

25 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Deze salade is een zalige combinatie van geroosterde plakjes zoete aardappel, een stukje gegrilde zalm, verse spinazie en een sausje op basis van zure room.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • ½ citroen
  • ½ potje lichte zure room
  • 100 g spinazie
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn.
  2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Was de citroen goed en rasp de schil. Meng de zure room met de zeste van citroen en kruid met peper en zout.
  4. Was de spinazie, laat goed uitlekken en doe in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat citroensap.
  5. Bestrijk de zalmfilets met de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grill (of antikleefpan) en bak de zalmfilets 2-3 minuten per kant.
  6. Serveer de gegrilde zalmfilets met de zoete aardappelsalade en de zureroomdressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.61 kcal
Koolhydraten 53.99 g
waarvan suikers 17.17 g
Vet 43.77 g
waarvan verzadigd 10.33 g
Proteïnen 35.88 g
Vezels 7.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin