Slavink met prei in kaassaus

30 MIN
2 personen
Slavink met prei in kaassaus

Zin in een bordje comfort food? Wij hebben het recept voor jou! Een lekkere slavink met daarbij aardappelen en heerlijke smeuïge prei met kaassaus, gegratineerd in de oven voor een lekker krokant korstje. Hartverwarmend en buikje-vullend, daar ga je toch voor?

Ingrediënten

  • 3 prei
  • 2 slavinken
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 80 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en snij de prei in ringen. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de slavinken rondom aan op hevig vuur. Laat ze dan nog 15 minuten verder garen op matig vuur. Draai regelmatig om.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  4. Maak ondertussen de kaassaus: laat de rest van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de helft van de kaas door.
  5. Verwarm de grill van de oven voor. Meng de kaassaus door de prei. Schep over in een ovenschaal en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 5 minuten onder de grill om te gratineren.
  6. Serveer de slavinken met de prei in kaassaus en de aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1119.33 kcal
Koolhydraten 69.34 g
waarvan suikers 17.91 g
Vet 67.75 g
waarvan verzadigd 32.38 g
Proteïnen 51.6 g
Vezels 14.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin