Pulled mushroom burger met cripsy rijstchips en frisse koolsla

30 MIN
2 personen
Pulled mushroom burger met cripsy rijstchips en frisse koolsla

Rijstpapier laat je normaal even wellen in water om ze dan op te rollen tot een loempia. Maar dat ze ook geweldige (en gezonde) chips kunnen worden, dat wist je waarschijnlijk nog niet. Gewoon even frituren, kruiden en klaar!

Ingrediënten

  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 wortel
  • ½ rode appel
  • 100 gr gesneden witte kool
  • 2 el mayonaise
  • 1½ vel rijstpapier
  • 2 pistolets
  • 2 el ketchup
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Scheur de oesterzwammen langs de sporen in dunne reepjes en schik op de bakplaat. Pers de knoflook erbij, 3/4 van de shoarmakruiden, de sojasaus, honing en een scheut olie. Hussel door elkaar en spreid uit. Schuif 15-20 min. in de oven tot de champignons mooi gaar en aangekleurd zijn.
  2. Koolsla: rasp de wortel en appel (schillen hoeft niet). Schep om met de witte kool, mayonaise, zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Crispy rijstchips: Knip of breek het rijstpapier in repen van ongeveer 2 x 5 cm. Verhit een flinke bodem neutrale olie in een pot op hoog vuur. Frituur het rijstpapier, beetje per beetje, kort tot het opzwelt. Schep (met een knijptang) in een kom en hussel door elkaar met de rest van de shoarmakruiden, paprikapoeder en zout.
  4. Rooster het broodje 5 min. mee in de oven.
  5. Haal de oesterzwammen uit de oven en meng door elkaar met de ketchup. Proef en breng op smaak met extra zout of zwarte peper.
  6. Beleg het broodje met de koolsla, pulled mushroom en de crispy rijstchips. Smakelijk!
  7. TIP: Voor een gezondere versie kan je de mayonaise inwisselen voor yoghurt.