Pizza met verse tomaat en feta

10 MIN
4 personen
Pizza met verse tomaat en feta

Maak eens een verrassende pizza met kerstomaatjes in plaats van tomatensaus, en daarbij lekker afsmakende fetakaas. Italië meets Griekenland.

Ingrediënten

  • 500 g pizzadeeg
  • 30 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 400 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 el maïsmeel
  • 120 g feta
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng voorzichtig de tomaten met 2 eetlepels olijfolie en het knoflook. Zet even opzij.
  3. Rol het deeg uit op een bakplaat dat besprenkeld is met het maïsmeel. Verdeel hierover het tomatenmengsel en bestrooi met de fetakaas. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin ziet.
  4. Haal de pizza uit de oven en beleg met de olijven en basilicumblaadjes. Overgiet met de rest van de olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.4 kcal
Koolhydraten 39.21 g
waarvan suikers 6.96 g
Vet 25.68 g
waarvan verzadigd 9.8 g
Proteïnen 17.21 g
Vezels 3.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin