Griekse pizzetta's

25 MIN
2 personen
Griekse pizzetta's

Onze pizzetta's zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Hier op Griekse wijze met o.a. feta en olijven.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 puntpaprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 grote pitabroodjes
  • 40 g emmentaler
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de helft van de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes, snij de rest van de rode ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden rode ui en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de oregano en de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de puntpaprika in ringen. Halveer de olijven. Halveer de pitabroodjes en leg ze met de opengesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de pitabroodjes. Beleg met de paprikaringen en zwarte olijven. Strooi er de geraspte kaas over, kruid met peper en zout en de rest van de oregano. Zet de pizzetta's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Halveer de komkommer overlangs en snij in fijne plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de blaadjes van de basilicum in fijne reepjes. Verkruimel de feta.
  4. Haal de pizzetta's uit de oven en beleg ze met de komkommer, fijne plakjes rode ui en de kerstomaatjes. Overstrooi met de basilicum en de verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.02 kcal
Koolhydraten 57.85 g
waarvan suikers 12.51 g
Vet 30.58 g
waarvan verzadigd 14.06 g
Proteïnen 24.49 g
Vezels 11.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin