Griekse pizzetta's

25 MIN
2 personen
Griekse pizzetta's

Pizzetta's zijn onze favoriete 'hack' om snel en lekker pizza klaar te maken: het zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Ook de kinderen zullen ervan smullen! Deze pizzetta's beleggen we met een soort van Griekse salade. Een topcombinatie!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 4 pitabroodjes
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de helft van de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes, snij de rest van de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden rode ui aan gedurende 2 minuten. Voeg de passata en de helft van de oregano toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Halveer de olijven. Snij de pitabroodjes open en leg ze met de opengesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de pitabroodjes. Beleg met de paprika en zwarte olijven. Je kan de plakjes rode ui ook toevoegen, of ze rauw gebruiken om de pizzetta's mee af te werken. Kruid met peper en zout en de rest van de oregano. Zet de pizzetta's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Halveer de komkommer overlangs en snij in fijne plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de blaadjes van de basilicum in fijne reepjes. Verkruimel de feta.
  4. Haal de pizzetta's uit de oven en beleg ze met de komkommer, de kerstomaatjes en eventueel de rauwe fijne plakjes rode ui. Overstrooi met de basilicum en de verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.49 kcal
Koolhydraten 68.67 g
waarvan suikers 14.94 g
Vet 24.23 g
waarvan verzadigd 9.77 g
Proteïnen 21.5 g
Vezels 10.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin