Pizza met ricotta, citroen en courgette

25 MIN
2 personen
Pizza met ricotta, citroen en courgette

Dit is geen klassieke pizza, maar o zo lekker! Een witte bodem met ricotta, oregano en citroen, met daarop prachtige courgettelinten en pijnboompitten, afgewerkt met een frisse salade met citroendressing. Maak er een heerlijk pizza-feestje van!

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 125 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 courgette
  • 1 pizzadeeg
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de ricotta met de oregano en de citroenzeste. Kruid met peper en zout.
  3. Snij met een dunschiller lange plakken van de courgette. Het zachte, binnenste gedeelte van de courgette heb je niet nodig.
  4. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de courgettelinten op (tip: leg ze niet plat, maar 'drapeer' ze). Besprenkel met de olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Was de rucola en laat uitlekken. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng met de extra vierge olijfolie, de balsamico, suiker, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Haal de pizza uit de oven, strooi er de pijnboompitten over en zet nog 2 minuten in de oven.
  7. Haal de pizza uit de oven. Snij in stukken. Schik er de rucola op, besprenkel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 631.9 kcal
Koolhydraten 50.28 g
waarvan suikers 18.73 g
Vet 36.96 g
waarvan verzadigd 11.88 g
Proteïnen 22.46 g
Vezels 5.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin