Gevulde courgetterolletjes met ricotta en parmezaan in paprikasaus

40 MIN
2 personen
Gevulde courgetterolletjes met ricotta en parmezaan in paprikasaus

Deze prachtige ovenschotel van courgetterolletjes is niet enkel mooi, maar ook gezond genieten. Het gerecht is koolhydraatarm én vegetarisch. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 30 g parmezaan
  • 8 el panko
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika's in 4 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet 20 minuten in de oven.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Trek met een dunschiller lange linten van de courgettes. Snij het zachte binnenste van de courgettes in fijne blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden ui, de courgetteblokjes en de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de ricotta in een kom en meng met de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  5. Leg telkens 2 plakjes courgette op elkaar voor je uit en bestrijk met een dun laagje van de ricottavulling en rol op.
  6. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in grote stukken. Voeg ze toe aan de tomatensaus en mix tot een gladde saus. Dit is de paprikasaus.
  7. Neem een ovenschaal en schep er de paprikasaus in. Zet de courgetterolletjes rechtop in de schaal. Verdeel de panko over de ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Pluk de blaadjes basilicum. Serveer de ovenschotel met de blaadjes basilicum erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.34 kcal
Koolhydraten 51.59 g
waarvan suikers 31.29 g
Vet 28.11 g
waarvan verzadigd 14.05 g
Proteïnen 27.69 g
Vezels 12.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin