Pizza met champignons en spinazie

25 MIN
4 personen
Pizza met champignons en spinazie

Pizza's maak je makkelijk zelf! Deze variant met champignons, spinazie en mozzarella is heerlijk verrassend en maak je snel klaar.

Ingrediënten

  • 1 vel pizzadeeg
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 4 el tomatenpuree
  • 200 g mozzarella, in stukjes
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de champignons zacht in twee eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout. Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken.
  3. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Roer de tomatenpuree los met de rest van de olijfolie. Bestrijk hiermee het pizzadeeg en bedek met de champignons en spinazie.
  5. Verdeel de mozzarella over de pizza en zet 8-10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Snijd in porties en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 474.09 kcal
Koolhydraten 20.47 g
waarvan suikers 2.97 g
Vet 35.27 g
waarvan verzadigd 10.22 g
Proteïnen 18.46 g
Vezels 3.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin