Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin

30 MIN
2 personen
Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin

Met dit gerecht gaan de oohs en de aahs over tafel stromen. We gebruiken peterselie en bieslook als basis voor een frisse groene kruidensaus. De tahin geven we extra punch met wat look en citroensap. Ben je al aan het watertanden?

Ingrediënten

  • 1 grote pastinaak
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin
  • ½ citroen
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr bieslook
  • 2 stuks naanbrood
  • 12 falafelballetjes
  • ½ krop lollo bionda sla (of een andere slasoort)
  • olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Snijd de ui in dunne ringen. Hussel de pastinaak en ui op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes en ui gaar zijn.
  2. Knoflooktahin: pers de knoflook en schep samen met de tahin in een kommetje. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Meng de citroenzeste onder de tahin en de knoflook. Roer door en giet er geleidelijk aan water bij, tot je een vloeibare saus krijgt. De tahin zal eerst dikken en dan pas langzaamaan lopender worden.
  3. Groene kruidensaus: mix de peterselie, bieslook, het citroensap en een flinke scheut olijfolie tot een groene saus. Kruid met de chilivlokken, zout en zwarte peper. Leng eventueel aan met wat extra olijfolie als de saus niet lopend genoeg is.
  4. Rooster het naanbrood 5-10 min. in de oven of bak het in de pan op middelhoog vuur.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de falafels tot ze mooi kleuren (zie tip).
  6. Haal de bladeren van de sla. Controleer of de pastinaakfrietjes goudbruin en gaar zijn en haal uit de oven. Smeer wat van de groene kruidensaus op het naanbrood, leg er de falafelballetjes, sla en uiringen in en rol op (rol eventueel het uiteinde in een (zilver)papiertje). Werk af met de knoflooktahin en serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: De meeste kant-en-klare falafelballetjes zijn al gaar, ze moeten enkel opwarmen en een kleurtje krijgen.