Tabouleh van gierst met gebakken Berloumi en verse kruiden
35 MIN
2 personen
In dit gerecht vervangen we de couscous door gierst. Die geeft het gerecht net iets meer bite. Wist-je-datje: dit graangewas behoort tot de familie van de grassen.
Ingrediënten
125 gr gierst
10 gr dille
10 gr peterselie
½ sjalot
1 limoen
1 bussel radijzen
100 gr selder
100 gr spinazie
200 gr Berloumi
olijfolie
1 el honing
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng 180 ml lichtgezouten water per persoon aan de kook. Voeg de gierst toe, dek af en laat 20-25 min. koken op een laag vuur. Controleer in tussentijd wel af en toe of er nog voldoende water in je pot zit, zodat de gierst niet aanbrandt.
Kruidendressing: versnipper de dille, munt en peterselie en schik in een kommetje. Snipper de sjalot erbij. Pers er de limoen over uit (zie tip), meng er de honing onder en giet er scheut olijfolie bij. Meng goed door elkaar en kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de radijs in plakjes en de selder in fijne stukjes van 1 cm. Hak de spinazie grof. Meng de groenten onder elkaar in een slakom. Controleer of de gierst gaar is, giet het eventuele overtollige vocht weg en meng ook de gierst onder de groenten in de kom.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Snijd de Berloumi in plakjes van 1 cm dik en bak die goudbruin in zo'n 2-3 min. per zijde.
Meng de kruidendressing onder de gierst en groenten en serveer met de Berloumi. Smakelijk!
TIP: Wij houden wel van de felle, zure smaak van de limoen in de dressing. Ben je er niet zo'n fan van? Begin dan met enkele druppels, proef dan en giet er geleidelijk meer limoensap bij.