Italiaanse burger met pancetta, wortelfrietjes en basilicum-mayo
30 MIN
2 personen
Pancetta is eigenlijk Italiaans buikspek met een heerlijke kruiding. Bak 't krokant voor een overweldigend mmm-effect aan tafel en zorg voor een frisse afwisseling met de basilicummayonaise.
Ingrediënten
3 wortelen
10 gr basilicum
½ teentje knoflook
4 el mayonaise
1 tomaat
2 hamburgers
50 gr pancetta
2 bagnat broodjes
30 gr babyleaf sla
olijfolie
snuifje Italiaanse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip). Schuif 20 min. in de oven, tot de frietjes mooi geroosterd zijn. Schep halverwege eens om.
Basilicum-mayo: mix, met een staafmixer of in een blender, het basilicum, de knoflook en mayonaise. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de tomaat in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak de hamburger 2 min. langs beide kanten. Kruid met Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Zet het vuur lager, een deksel op de pan en laat nog 2-4 min. verder garen.
Schik de pancetta op een tweede bakplaat met bakpapier (of naast de wortelfrietjes) en rooster de laatste 5-7 min. krokant in de oven.
Rooster de bagnat broodjes 5-7 min. mee in de oven.
Beleg het broodje met de basilicum-mayo, wat sla, de burger, pancetta en een plakje tomaat. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
TIP: Hussel wat maïszetmeel door de frietjes voor ze de oven ingaan voor een extra korstje.