"Vitello tonnato" ciabattaburger met varkensmignonette en tomaat

30 MIN
2 personen

De Italianen wéten wat lekker is. Maar wij ook, dus we geven onze eigen twist aan dit Italiaanse gerecht. We zorgen voor wat extra bite en plaats de reepjes mignonette in een ciabattabroodje. Uiteraard mét tonijnmayo en verse groentjes. Molto bene!

Ingrediënten

  • 2 mini ciabatta
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 varkensmignonettes
  • 4 el tonijnmayonaise
  • 50 gr rucola
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het ciabattabroodje open en besprenkel met olijfolie. Rooster 5-7 min. in de oven, tot het mooi goudbruin en krokant is.
  2. Snijd de tomaat in blokjes van zo'n 1-2 cm. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng alles onder elkaar (zie tip) en breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de varkensmignonette in 5 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  4. Snijd de mignonette in plakjes. Smeer een flinke laag van de tonijnmayonaise op de onderkant van het broodje. Schik wat rucola, tomaat en mignonette erop. Werk af met Gran Moravia. Besprenkel met wat balsamicoazijn, extra zout en zwarte peper. Smakelijk!
  5. TIP: Geen zin in veel snijwerk? Snijd de tomaat en ui gewoon in plakjes. Minstens even lekker.