Gebakken vis met pesto-roomsaus, penne en Provençaalse groenten

30 MIN
2 personen
Gebakken vis met pesto-roomsaus, penne en Provençaalse groenten

Simple comme bonjour, easy does it, kinderspel ... Dit doordeweekse snelle gerechtje met vis zet je probleemloos in een wip op tafel. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 gr Provençaalse groentemix
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 200 gr penne
  • 300 gr wittevisfilet
  • 100 gr zure room
  • 2 el verse groene pesto
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de Provençaalse groentemix 10-12 min. op zacht vuur. Voeg een klein scheutje water toe als de groenten dreigen aan te bakken. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  2. Breng intussen een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een andere pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Haal de vis even voorzichtig uit de pan. Laat de zure room vervolgens smelten in de pan op een zacht vuur en meng de pesto eronder. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Leg de vis terug in de pan en laat zo'n 5 min. pruttelen.
  5. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer de vis met de Provençaalse groenten en de penne. Lepel de pestosaus erover (zie tip). Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de penne, groenten en saus ook allemaal onder elkaar mengen.