Penne met roquefortsaus, walnoten en spinazie

15 MIN
2 personen
Penne met roquefortsaus, walnoten en spinazie

Een pasta die letterlijk 'herfst' uitademt en je in een kwartiertje op tafel zet? Met deze penne met roquefortsaus, crunchy walnoten en spinazie zit je helemaal goed! Het is heel eenvoudig om te maken (zo goed als geen snijwerk!) en smaakt heerlijk af. Een vegetarische herfsttopper!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 200 g spinazie
  • 30 g walnoten
  • ½ potje lichte room
  • 100 g roquefort
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, pan en een steelpannetje klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Hou enkele blaadjes spinazie apart voor de afwerking. Verhit de olijfolie in de pan en roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de rest van de spinazieblaadjes fijn. Hak de walnoten grof.
  5. Doe de room in een steelpannetje en warm op. Verbrokkel er de roquefort bij en laat smelten in de room. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de penne met de spinazie, roquefortsaus en walnoten. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Serveer en werk af met de fijngesneden spinazie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.36 kcal
Koolhydraten 72.25 g
waarvan suikers 8.59 g
Vet 48.73 g
waarvan verzadigd 20.75 g
Proteïnen 29.47 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin