Patatas bravas met hamburger en geglaceerde venkel

30 MIN
2 personen
Patatas bravas met hamburger en geglaceerde venkel

Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappelen in een pittige tomatensaus. Om er een echte maaltijd van te maken, komt er een lekkere hamburger bij en geglaceerde venkel. Een toppertje onder de zon!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g krulpeterselie
  • 200 g gemengd gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 kl suiker
  • 1 el balsamico
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de venkel in plakken van 1 cm dik. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de plakken venkel toe. Bak ze 3 minuten aan elke kant en voeg dan water toe aan de pan tot de venkelplakken net onder staan. Laat het water 3/4de inkoken en bestrooi dan met de suiker, kruid met peper en zout en voeg de balsamico toe. Draai de venkelplakken regelmatig om, tot ze mooi gekleurd en gekaramelliseerd zijn.
  3. Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de tomatenpuree los met een beetje water. Snij de peterselie fijn.
  4. Stoof de helft van de ui glazig in een kookpotje in 1/3de van de olijfolie, doe er de helft van de knoflook, de tomatenpuree en de tomaten bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  5. Meng het gehakt met de rest van de fijngesneden ui, knoflook en de helft van de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Vorm er met vochtige handen per persoon 1 hamburger van.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers aan elke kant 4 minuten. Serveer de burgers, de geroosterde aardappelen met de tomatensaus erover gelepeld en de geglaceerde venkel. Werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.57 kcal
Koolhydraten 67.56 g
waarvan suikers 17.27 g
Vet 42.39 g
waarvan verzadigd 12.94 g
Proteïnen 26.41 g
Vezels 12.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin