Zalm met pastinaak-courgettestoemp

25 MIN
2 personen
Zalm met pastinaak-courgettestoemp

Een 'Nordic'-geïnspireerd gerecht: een verrassende pastinaak-courgettestoemp met daarbij een stukje gebakken zalm en frisse veldsla. Een mooi en eenvoudig bordje dat toch zo zal smaken. En nog eens koolhydraatarm ook!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 1 zakje veldsla
  • 2 zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de courgette in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de blokjes courgette en per persoon 50 milliliter water toe. Laat 15 minuten stoven op matig vuur, tot het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Giet de pastinaak af en stamp grof. Roer er de gestoofde courgette door. Meng er de boter en melk door. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de veldsla met de dressing. Serveer de pastinaak-courgettestoemp met de gebakken zalmfilets en de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 756.2 kcal
Koolhydraten 32.74 g
waarvan suikers 8.58 g
Vet 52.88 g
waarvan verzadigd 12.95 g
Proteïnen 35.08 g
Vezels 8.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin