Pastinaaksoep

45 MIN
4 personen
Pastinaaksoep

Maak eens een heerlijk soepje van de herfsttopper pastinaak! Lekker met een wolkje room en een goede stevige volkorenboterham erbij. Heerlijk om je aan op te warmen!

Ingrediënten

  • 500 g pastinaken
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • peterselie, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • lichte room
  • 1.2 l groentebouillon
  • klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortel en pastinaken en snij ze in stukken. Snij de ui fijn.
  2. Smelt de boter in een kookpot. Stoof de ui voor 2 min. Voeg de pastinaak en wortel toe, samen met de bloem. Schep goed om en laat nog 2 minuten stoven.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 35 minuten pruttelen.
  4. Mix de soep glad, kruid af en serveer met een wolkje room en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 213.12 kcal
Koolhydraten 30.1 g
waarvan suikers 4.29 g
Vet 6.5 g
waarvan verzadigd 3.66 g
Proteïnen 4.97 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin