Bloemkoolsoep met blauwe kaas

0 MIN
8 borden
Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkool en blauwe schimmelkaas zijn een heerlijke combinatie, zo ook in dit heerlijk delicate soepje. Ideaal op een koude winteravond!

Ingrediënten

  • 4 aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bloemkool
  • 100 g witte selder, in grote stukken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 30 g bloem
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 1 l groentebouillon
  • 40 g boter
  • 1 el oregano
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje peterselie, afgeritst
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de stengels in grote stukken. Leg een derde van de roosjes opzij en snijd deze in kleinere roosjes.
  2. Fruit de ui glazig in de boter. Voeg de geperste knoflook en de oregano toe en laat 5 minuutjes bakken.
  3. Voeg de bloemkool toe samen met de selder en de aardappelen. Strooi de bloem erover en roerbak de groenten 5 minuten.
  4. Blus de groenten met de groentebouillon. Knoop de tijm en het laurierblaadje tot een kruidentuiltje en hang dit in de soep. Laat 20 minuten sudderen.
  5. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Voeg de kleine roosjes bloemkool toe en laat nog even koken.
  6. Verdeel 100 gram blauwschimmelkaas over 4 borden en giet hier de hete soep over. Verkruimel hier de rest van de kaas over. Werk af met wat blaadjes peterselie en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 192.94 kcal
Koolhydraten 13.57 g
waarvan suikers 3.98 g
Vet 11.27 g
waarvan verzadigd 6.93 g
Proteïnen 8.66 g
Vezels 3.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin