Salade Niçoise met verse tonijn

25 MIN
4 personen
Salade Niçoise met verse tonijn

Salade Niçoise is de bekende salade uit Nice in Frankrijk met tonijn, aardappelen, boontjes en een eitje. Pure verwennerij als je deze salade met verse tonijn maakt!

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 800 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 rode ui
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 eieren
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was, halveer en kook de krieltjes gaar in gezouten water gedurende 18 minuten. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe aan het water. Giet samen af.
  2. Kook de eieren half hard in 7 minuten.
  3. Verdeel de sla over de borden. Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes en de zwarte olijven en verdeel over de salade.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Pel de eieren en snij in twee. Meng de dressing door de aardappelen en de boontjes en verdeel dan over de borden.
  5. Kruid de tonijnsteaks met peper en zout en bestrijk ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks 1 minuut aan elke kant, zodat ze nog mooi rosé blijven binnenin. Snij in plakjes. Serveer de gegrilde tonijnsteaks en gehalveerde eitjes bovenop de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.45 kcal
Koolhydraten 43.49 g
waarvan suikers 4.34 g
Vet 18.84 g
waarvan verzadigd 3.22 g
Proteïnen 32.05 g
Vezels 10.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin