Lichte salade niçoise

20 MIN
2 personen
Lichte salade niçoise

Salade niçoise meteen doet wegdromen naar een terrasje aan de Middellandse zee. Met krieltjes, boontjes, een eitje en natuurlijk tonijn, in een lichte versie!

Ingrediënten

  • 300 g krielaardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 3 little gems
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en kook de krieltjes gaar in gezouten water in 18 minuten. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe. Giet samen af.
  2. Breng water aan de kook en kook de eieren gedurende 6,5 minuten.
  3. Snij de wortel van de little gem en trek de blaadjes los. Verdeel over de borden. Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes en de zwarte olijven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de salade, samen met de rode ui, kerstomaatjes en zwarte olijven.
  4. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Pel de eieren en snij in twee. Meng de dressing door de aardappelen en de boontjes en verdeel dan over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 547.24 kcal
Koolhydraten 37.2 g
waarvan suikers 6.83 g
Vet 25.35 g
waarvan verzadigd 4.53 g
Proteïnen 39.86 g
Vezels 10.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin