Pasta pesto met kalkoengyros met kerstomaten en champignons
25 MIN
2 personen
Pimp je pasta pesto met sappig mals kalkoengyros, kerstomaatjes en champignons. Een topcombinatie!
Ingrediënten
250 gr witte champignons
250 gr kerstomaten (bijv. van Toma'Rito)
200 gr fettuccini
300 gr kalkoengyros
50 gr verse groene pesto
olijfolie
½ el Italiaanse kruiden
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak de kerstomaten 7-8 min. op een middelhoog vuur, tot ze beginnen barsten. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper (zie tip). Zet het deksel op de pan.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een andere pan en bak de champignons en kalkoengryos zo’n 6-7 min. op middelhoog vuur.
Schep de pesto en kerstomaten onder de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta pesto met de kalkoengryos en champignons. Smakelijk!