Parmentier van koolvis

45 MIN
4 personen
Parmentier van koolvis

Een gerecht dat gebaseerd is op de Franse klassieker 'hachis parmentier', maar dan met heerlijke vis! Zalig in combinatie met het lekkere sausje en prei. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 4 koolvisfilets
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 4 prei
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 200 ml room
  • 3 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de prei in ringen. Snij de peterselie fijn. Snij de koolvis in blokjes en kruid met peper en zout.
  3. Verhit een pan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de prei aan toe en laat 5 min. stoven. Voeg dan 200 ml water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Roer er de fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout.
  4. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de rest van de boter, peper, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  5. Giet de saus in een beboterde ovenschotel. Leg de visblokjes op de saus. Spuit torentjes aardappelpuree over heel de ovenschaal. Zet 25 min. in een oven van 180 °C en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.24 kcal
Koolhydraten 55.98 g
waarvan suikers 8.99 g
Vet 31.98 g
waarvan verzadigd 17.66 g
Proteïnen 35.84 g
Vezels 13.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin