Zalm bearnaise met geroosterde prei en aardappelen

30 MIN
2 personen
Zalm bearnaise met geroosterde prei en aardappelen

Zin in een verwen-gerechtje vandaag? We maken een lekker stukje zalm met mooie balkjes geroosterde prei bij, een gekookt patatje en afgewerkt met bearnaisesaus. Wat een feestmaal!

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 8 el bearnaisesaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder het buitenste blad van de prei en was de prei grondig. Snij elke stengel in 3 gelijke stukken en snij de balkjes dan overlangs in twee. Bestrijk een ovenschaal met de olijfolie. Schik de gehalveerde balkjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de balkjes prei halverwege om.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 18-20 minuten koken. Giet af.
  3. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  4. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  5. Serveer de geroosterde prei met de zalmfilets, de gekookte aardappelen en werk af met de bearnaisesaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1166.58 kcal
Koolhydraten 52.72 g
waarvan suikers 10.56 g
Vet 86.15 g
waarvan verzadigd 14.65 g
Proteïnen 39.28 g
Vezels 13.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin