Tabouleh van fregola sarda met falafel en yoghurt-muntdressing

20 MIN
2 personen
Tabouleh van fregola sarda met falafel en yoghurt-muntdressing

Een lekker vegetarisch gerechtje uit het Midden-Oosten! We maken tabouleh van fregola sarda (Sardijnse pastabolletjes) met daarbij falafels en een frisse yoghurt-muntdressing. Heel gemakkelijk en snel om te maken, en toch een verrassend smaakbommetje! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 130 g fregola sarda
  • 12 falafels
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de fregola sarda toe en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel met heet water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de sjalot fijn.
  4. Pluk de helft van de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de fijngehakte munt, de komijn en de extra vierge olijfolie. Kruid bij met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Meng de fregola sarda met de sjalot, tomaat, komkommer, bladpeterselie, peper en zout.
  6. Serveer de tabouleh met de falafels en de yoghurt-muntdressing. Werk af met de rest van de muntblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.86 kcal
Koolhydraten 80.3 g
waarvan suikers 16.68 g
Vet 13.78 g
waarvan verzadigd 3.02 g
Proteïnen 19.43 g
Vezels 6.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin