Paprikastoemp met tonijnsteak

25 MIN
4 personen
Paprikastoemp met tonijnsteak

Stoemp is niet per se winterse boerenkost. Ontdek deze zomerse Zuiderse puree met paprika, zongedroogde tomaatjes en gegrilde tonijn. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g tonijn
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 3 groene paprika's, in stukjes
  • 4 uien, in stukken
  • 125 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 2 el room
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de paprika's en de ui gaar in gezouten water. Giet af en plet ze met een stamper tot grove stoemp.
  2. Bestrijk ondertussen de tonijn met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de vis zeer kort even aan op de grill. Zorg dat de binnenkant niet doorbakken is. Snijd de vis in dikke repen.
  3. Stoof heel kort de zongedroogde tomaten in olijfolie in een diepe pan. Roer er voorzichtig de stoemp onder, samen met een klontje boter en de room. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de paprikastoemp over de borden en leg er de repen tonijnsteaks op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 531.7 kcal
Koolhydraten 57.82 g
waarvan suikers 11.44 g
Vet 12.64 g
waarvan verzadigd 5.32 g
Proteïnen 40.38 g
Vezels 12.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin