Gebakken zeewolf met waterkerspuree

40 MIN
4 personen
Gebakken zeewolf met waterkerspuree

Dit eenvoudige maar lekkere gerechtje van gebakken zeewolf met waterkerspuree is heerlijk fris en gezond. Makkelijk te bereiden op een mooie zomerdag.

Ingrediënten

  • 4 zeewolffilets
  • 1 kg aardappel, geschild
  • 2 bosjes waterkers, grof gehakt
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 1 ei
  • 100 ml magere melk
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af en pureer ze fijn. Voeg de boter, de melk en het ei toe en roer goed tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout en meng de grof gehakte waterkers door de puree. Houd enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
  3. Bak de zeewolffilets kort gaar in de hete olijfolie.
  4. Verdeel de waterkerspuree met de vis over de borden en werk af met de schijfjes limoen. Dresseer met een paar blaadjes waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.35 kcal
Koolhydraten 47.46 g
waarvan suikers 2.8 g
Vet 20.87 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 53.64 g
Vezels 7.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin