Zeeduivel met rode pestostoemp, rucola en Parmezaanse kaas

30 MIN
4 personen
Zeeduivel met rode pestostoemp, rucola en Parmezaanse kaas

Stoemp op z’n Zuiders, met een heerlijk visje bij! Ontdek dit eenvoudig recept voor zeeduivel met rode pestostoemp, rucola en parmezaanse kaas. Feest!

Ingrediënten

  • 4 zeeduivelfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 50 g rucola
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 1 kl tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 1 el balsamico
  • 100 ml melk
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de pijnboompitjes samen met de helft van de parmezaan, de knoflook, de zongedroogde tomaten, 100 milliliter olijfolie en de tomatenpuree in de blender en mix fijn. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Plet ze fijn met een pureestamper. Schenk er de melk en een eetlepel olijfolie bij en roer om. Voeg er dan de tomatenpesto naar wens aan toe tot het een smeuïge puree wordt.
  4. Kruid de vis met weinig peper en zout. Bak zeer kort even aan in een eetlepel olijfolie en leg nadien in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet 10 minuten in de oven.
  5. Schep een portie puree op elk bord en leg hierop de vis. Werk af met wat rucola, parmezaanschilfers en balsamicoazijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 591.6 kcal
Koolhydraten 46.66 g
waarvan suikers 7.26 g
Vet 27.61 g
waarvan verzadigd 7.24 g
Proteïnen 32.83 g
Vezels 9.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin