Pladijs met broccolistoemp

30 MIN
4 personen
Pladijs met broccolistoemp

Een heerlijk visje, deze gebakken pladijs, met daarbij een lekkere stoemp met broccoli. De citroen zorgt voor een heerlijk frisse touch.

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 2 broccoli's, in roosjes
  • ½ citroen, geperst
  • 4 el bloem
  • 100 ml room
  • 2 klontjes boter
  • 1 el roze peperbes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de broccoli gaar in gezouten water. Houd enkele roosjes apart voor de afwerking. Giet af en pureer met een stamper. Meng er een klontje boter en de room door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Haal de pladijzen door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Bak ze gaar in boter. Blus op het einde met wat citroensap.
  3. Serveer de vis samen met de puree. Werk af met wat broccoliroosjes en roze peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.63 kcal
Koolhydraten 57.89 g
waarvan suikers 2.16 g
Vet 19.68 g
waarvan verzadigd 10.62 g
Proteïnen 36.14 g
Vezels 10.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin