Pannenkoek met scampi en buikspek

20 MIN
2 personen
Pannenkoek met scampi en buikspek

Een verrassende pannenkoek met scampi en buikspek, met daarbij een vinaigrette van vissaus en kruidensalade. Heerlijk voor 's avonds.

Ingrediënten

    Voor het beslag

  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd, groen gedeelte
  • 200 g bloem, rijst
  • 2 kl kurkuma
  • Voor de vulling

  • 80 g buikspek, in dunne plakjes
  • 8 scampi's, gepeld en gehalveerd
  • 40 g sojascheuten
  • 1 ui, in ringen
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 kl vissaus
  • 1 el olie, plantaardige
  • peper
  • zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak een pannenkoekendeeg van de rijstbloem en 300 milliliter water. Roer er meteen ook het groen van de lente-ui en het kurkumapoeder door.
  2. Doe het spek samen met de scampi's in een kom en breng op smaak met sjalot, het wit gedeelte van de lente-ui en vissaus. Kruid met peper en zeezout en roer om.
  3. Verhit olie in een pannenkoekenpan en fruit hierin de helft van de uiringen. Voeg de helft van het buikspek toen en laat kort bakken. Doe er 4 scampi's bij. Draai na 1 minuut om en schenk er meteen een lepel van het beslag over. Laat 2 minuten garen onder deksel. Bestrooi met de helft van de sojascheuten en laat afgedekt nog eventjes bakken. Herhaal dit voor de tweede pannenkoek.
  4. Leg de pannenkoek gevouwen op een bord en serveer de vinaigrette van vissaus en kruidensalade apart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1071.08 kcal
Koolhydraten 117.08 g
waarvan suikers 39.87 g
Vet 51.64 g
waarvan verzadigd 16.55 g
Proteïnen 32.13 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin