Pompoen met scampi

20 MIN
2 personen
Pompoen met scampi

Een verrassend Aziatisch gerechtje, deze pompoen met scampi, afgewerkt met heerlijk geurige Thaise basilicum. Licht en snel klaar!

Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 pompoen, geschild en in dunne plakjes, 200 g
  • 2 el vissaus
  • 1 el plantaardige olie, plantaardige
  • 40 blaadjes aziatische basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de scampi's en haal het darmkanaal eruit. Plet ze met de vlakke kant van een mes en hak fijn. Marineer in 1 eetlepel vissaus, de lente-ui, 1 teentje geperst knoflook, peper en zeezout.
  2. Stoof de rest van de knoflook en de sjalot in de olie. Voeg er meteen de fijngehakte scampi's bij en roer goed om, zodat de scampi's niet gaan kleven.
  3. Voeg, zodra de scampi's bijna gaar zijn, de pompoen toe. Schenk er de rest van de vissaus en 200 milliliter water over. Laat 5 minuten afgedekt stoven op een middelmatig vuur. Roer regelmatig om.
  4. Werk af met Aziatische basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.08 kcal
Koolhydraten 69 g
waarvan suikers 28.46 g
Vet 10.94 g
waarvan verzadigd 1.3 g
Proteïnen 29.3 g
Vezels 12.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin