Panna cotta met rode vruchten

195 MIN
4 personen
Panna cotta met rode vruchten

Panna cotta is een Italiaanse dessertklassieker en betekent letterlijk ‘gekookte room’. Het is makkelijk zelf klaar te maken en is heerlijk met bosvruchten

Ingrediënten

  • 500 g bosvruchten
  • 100 ml frambozencoulis
  • 500 ml room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt

BEREIDING

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Breng de room samen met de suiker, het vanillemerg en -stokje aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat nog 5 minuten zacht koken.
  3. Neem de pan van het vuur. Schep het vanillestokje eruit. Knijp de gelatine uit en doe hem bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  4. Verdeel de crème over glazen potjes. Dek af en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer de panna cotta met bosvruchten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 603.34 kcal
Koolhydraten 40.44 g
waarvan suikers 39.53 g
Vet 45.4 g
waarvan verzadigd 25.03 g
Proteïnen 5.85 g
Vezels 10 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin