Lichte panna cotta

140 MIN
4 personen
Lichte panna cotta

Panna cotta staat bekend als een heel zwaar dessert, maar het kan ook lichter, getuige deze heerlijke panna cotta met rode vruchten en melk. Perfect!

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, geraspt
  • 400 g rode vruchten
  • 375 ml magere melk
  • 60 ml room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Week de gelatine in koud water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en haal het vanillemerg eruit. Breng de melk met room, 3 eetlepels suiker, sinaasappelzeste, vanillestokje en vanillemerg aan de kook en laat het mengsel inkoken. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Los de uitgeknepen gelatine al roerend in de room op.
  3. Verdeel de panna cotta over 4 dessertvormpjes.
  4. Laat ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Houd een paar rode vruchten opzij ter decoratie. Pureer dan de rest van de vruchten met een eetlepel suiker en wrijf ze door een zeef tot een coulis.
  6. Decoreer de gekoelde panna cotta met de coulis en garneer met de rest van de vruchtjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 210.33 kcal
Koolhydraten 29.83 g
waarvan suikers 28.08 g
Vet 7.3 g
waarvan verzadigd 3.84 g
Proteïnen 5.59 g
Vezels 2.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin