Pan de los Muertos

250 MIN
4 personen
Pan de los Muertos

Pan de los Muertos is een brood uit Mexico dat ter ere van 'Dia de los Muertos' gebakken wordt, hun versie van Halloween. Leuk om zelf eens te proberen!

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 30 ml melk
  • 30 ml water
  • 195 g bloem
  • 1 kl gist, instant
  • 25 g suiker
  • 1 ei
  • 1 kl sinaasappelzeste
  • Om te garneren

  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el suiker
  • 1½ el sinaasappelsap
  • 1 kl sinaasappelzeste

BEREIDING

  1. Verwarm de melk samen met de boter in een pannetje tot de boter is gesmolten. Voeg van het vuur het water toe. Meng 65 gr bloem in een kom samen met de gist, het zout en de suiker. Doe hierbij het mengsel van de melk/boter en water. Doe nu ook de zeste erbij. Voeg nu beetje bij beetje de rest van de bloem erbij en kneed tot je een glad deeg bekomt dat niet meer kleeft.
  2. Nu laat je het voor de eerste keer rijzen: doe het deeg in een ingevette kom, en dek de kom af. Laat het 1 tot 2 uur rusten tot het in volume is verdubbeld.
  3. Als het voldoende is gerezen, moet je het deeg verdelen in 1/3de en 2/3de. Van het grootste deel maak je een bol. Het kleinste deel verdeel je opnieuw in 3 gelijke delen. Van 1 deel maak je een klein bolletje. Van de overige 2 maak je lange strengen, die gaan straks over het brood. Laat alles opnieuw rusten tot het opnieuw is verdubbeld in volume.
  4. Nu ga je het brood samenstellen: bestrijk de grote bol met losgeklopt ei en leg de lange strengen hierover. Bestrijk deze ook met het ei. Leg nu het kleine bolletje hier bovenop. Bestrijk dit ook nog met ei. Verwarm de oven op 180°C en bak het brood 25 minuten.
  5. Afwerking: verwarm intussen het appelsiensap met de suiker en de zeste. Als het brood uit de oven komt, strijk je het in met de appelsiensiroop. Laat afkoelen en strooi er nog suiker over naar smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 306.96 kcal
Koolhydraten 45.15 g
waarvan suikers 11.26 g
Vet 9.55 g
waarvan verzadigd 4.84 g
Proteïnen 9.26 g
Vezels 1.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin