Pompoencakejes

30 MIN
15 stuks
Pompoencakejes

Originele cupcakes voor Halloween, deze pompoencakejes. De speculaaskruiden geven ze een heerlijk verrassende smaak. Leuk om met de kinderen te maken!

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 175 g rozijnen
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el sinaasappelschil, geraspt
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g bruine suiker
  • 2 kl speculaaskruiden
  • 4 eieren
  • 200 g boter, gesmolten
  • slagroom
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Rasp het vruchtvlees van de pompoen.
  3. Meng in een grote kom de rozijnen met de gezeefde bloem, de rietsuiker, bruine suiker, speculaaskruiden en een snufje zout.
  4. Laat de boter smelten en afkoelen. Klop de eieren los met gesmolten boter. Voeg er het sinaasappelsap en 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil aan toe.
  5. Vermeng het eimengsel met het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Voeg er de geraspte pompoen aan toe.
  6. Schep het beslag in papieren bakvormpjes. Doe ze niet overvol! Strijk de bovenkant glad. Bak de cakejes 20 minuten.
  7. Werk de cakejes af met een flinke toef slagroom en geraspte sinaasappelschil.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 319.9 kcal
Koolhydraten 44.28 g
waarvan suikers 28.87 g
Vet 12.65 g
waarvan verzadigd 7.56 g
Proteïnen 4.58 g
Vezels 1.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin