Ovenschotel met gehakt en broccoli

25 MIN
4 personen
Ovenschotel met gehakt en broccoli

Een heerlijke ovenschotel met laagjes gehakt, broccoli en aardappelpuree. Een feest voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 500 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 25 g gruyère, gemalen
  • 2 el room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze half gaar in gezouten water in 10 minuten.
  2. Spoel en verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Kruid met peper en zout.
  3. Bak het gehakt in olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  4. Schik de aardappelplakjes, de broccoliroosjes en het gehakt in laagjes in een ovenschaal. Meng de room met de gemalen kaas. Kruid met nootmuskaat. Lepel over het bovenste gehaktlaagje.
  5. Zet de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.29 kcal
Koolhydraten 23.76 g
waarvan suikers 0.74 g
Vet 19.57 g
waarvan verzadigd 8.67 g
Proteïnen 25.42 g
Vezels 4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin