Broccolistoemp met kippenworst

35 MIN
4 personen
Broccolistoemp met kippenworst

Een heel eenvoudig maar toch zo lekker gerecht, deze lekkere kippenworstjes met een stevige broccolistoemp erbij. Serveer met een flinke schep mosterd!

Ingrediënten

  • 400 g kippenworsten
  • 600 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 broccoli's, in roosjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.
  2. Stoof ondertussen de ui en knoflook aan in boter. Voeg er de broccoliroosjes aan toe en roer om. Blus na enkele minuten de groenten met een scheut water en laat 10 minuten gaar stoven.
  3. Giet de aardappelen af en leg ze bij de groenten. Pureer ze grof met een stamper. Meng er de mosterd door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Bak de worsten gaar in boter. Serveer ze met de puree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 397.35 kcal
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 5.26 g
Vet 16.01 g
waarvan verzadigd 7.98 g
Proteïnen 24.7 g
Vezels 8.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin