Ovenschotel met gehakt en broccoli

25 MIN
2 personen
Ovenschotel met gehakt en broccoli

Een heerlijk bakje comfort food met kruidig gehakt, aardappelschijfjes, broccoli en uiteraard kaas die lekker krokant wordt in de oven.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 40 g parmezaan
  • 100 ml lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen en de broccoli 10 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Warm de room op in een steelpannetje. Pers er de knoflook bij en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.
  3. Bak het gehakt in de olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  4. Schik het gehakt, de broccoliroosjes en dan de aardappelplakjes in laagjes in een ovenschaal. Giet de roomsaus over de aardappelplakjes en strooi er de rest van de parmezaan over.
  5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.01 kcal
Koolhydraten 39.33 g
waarvan suikers 4.22 g
Vet 54.9 g
waarvan verzadigd 23.24 g
Proteïnen 42.57 g
Vezels 6.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin