Gehaktschotel met pompoen

50 MIN
4 personen
Gehaktschotel met pompoen

Een gerechtje dat bestemd is voor de herfst: een heerlijke laagjesschotel met pompoen! Dat smaakt, bij het vallen van de bladeren...

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 800 g aardappelen, bloemige
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 400 g flespompoenen, geschild en in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el boter
  • 1 el paneermeel
  • 1 kl tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • 50 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 1 eetlepel boter in een ruime pan en stoof de sjalot glazig. Voeg het gehakt toe. Schep het regelmatig om en plet het met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.
  2. Voeg het blik tomatenblokjes toe. Laat 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, oregano en peper en zout.
  4. Maak ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water in 20 minuten. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer ze. Roer er de melk en 2 eetlepels boter door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet het mengsel van gehakt en pompoen in een ruime ovenschotel en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over.
  6. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.1 kcal
Koolhydraten 48.9 g
waarvan suikers 3.54 g
Vet 39.37 g
waarvan verzadigd 19.38 g
Proteïnen 39.23 g
Vezels 7.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin