Hete bliksem

45 MIN
4 personen
Hete bliksem

Hete bliksem is de volksnaam voor een ovenschotel met gehakt, spek, aardappelpuree en appelmoes. Overheerlijk, maar pas op: zéér warm!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 100 g gerookt spek
  • 500 g stoofappelen
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 el rietsuiker
  • 40 g panko
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de appels en snij ze in blokjes.
  2. Kook de aardappelen samen met de appels gaar in licht gezouten water.
  3. Bak het spek knapperig in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snipper de ui fijn. Stoof 2 minuten in het spekvet en voeg dan ook het gehakt toe. Bak tot het vlees mooi gaar is. Meng er dan de krokant gebakken spekblokjes terug onder. Kruid met peper.
  5. Stamp de aardappelen en appels fijn. Voeg 2 eetlepels suiker en een flinke klont boter toe. Kruid met peper en zout.
  6. Schep het gehakt-spek mengsel in een ingeboterde schaal. Maak daarbovenop een laagje met de aardappel-appelpuree. Bestrooi met panko en leg er enkele klontjes boter op. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.05 kcal
Koolhydraten 64.52 g
waarvan suikers 24.36 g
Vet 31.47 g
waarvan verzadigd 19.88 g
Proteïnen 30.14 g
Vezels 8.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin