Omelet met tomaat en kaas

10 MIN
4 personen
Omelet met tomaat en kaas

Een eenvoudig omeletje met frisse tomaten en kaas om je dag goed te starten, of serveer met brood voor een simpele en toch smaakvolle lunch.

Ingrediënten

  • 2 tomaten, ontveld en in schijfjes
  • 4 eieren
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • 25 g boter
  • 2 el tuinkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Klop in een kommetje de eieren los met 2 eetlepels water. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Laat de boter smelten in een pan en bak er de tomatenplakjes in. Schenk er na 2 minuten de eieren over en bestrooi meteen met de kaas. Bak op een laag vuur verder tot het ei gestold is.
  3. Snijd de omelet in vier en verdeel er de groene kruiden over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 230.09 kcal
Koolhydraten 2.84 g
waarvan suikers 0.68 g
Vet 17.78 g
waarvan verzadigd 9.44 g
Proteïnen 14.65 g
Vezels 1.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin