Shakshuka

25 MIN
4 personen
Shakshuka

Shakshuka is een Tunesisch gerecht waarbij eieren gepocheerd worden in een pittige tomatensaus. Deze Midden-Oosterse favoriet wordt vaak als ontbijt gegeten

Ingrediënten

  • 800 g tomaten, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • 1 kl oregano
  • 1 kl cayennepeper
  • handvol peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui samen met de knoflook aan in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Kruid met het komijn, de oregano, de cayennepeper, peper en zout.
  2. Laat 5 minuten sudderen. Maak dan 4 holtes in de saus en breek hierin de vier eieren. Laat ze 8-10 minuten zachtjes garen.
  3. Verdeel de peterselie over de eieren. Serveer meteen wanneer de shakshuka nog heet is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 189.9 kcal
Koolhydraten 12.55 g
waarvan suikers 5.97 g
Vet 9.86 g
waarvan verzadigd 1.95 g
Proteïnen 10.66 g
Vezels 5.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin