Oosterse wok met gehakt en boontjes

25 MIN
4 personen
Oosterse wok met gehakt en boontjes

Een lekker Oosters wokgerecht, prima keuze op zowel een warme als koudere dag. Varkensgehakt gecombineerd met boontjes en shiitake paddenstoelen, met een saus op basis van sojasaus, chilipeper en sriracha. Serveren doen we met witte rijst. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g varkensgehakt
  • 300 g rijst
  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g shiitake paddenstoelen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sriracha
  • 2 el plantaardige olie

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Kuis de sperziebonen en halveer ze. Blancheer ze 6 min.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de shiitakes in plakjes. Snij de chilipeper in ringetjes.
  4. Verhit olie in een wok en voeg het gehakt toe. Bak 5 min. en schep uit de wok.
  5. Verhit olie in de wok en bak de ui en knoflook. Voeg de shiitakes toe en bak aan. Voeg dan de boontjes en het gehakt toe. Roerbak voor 3 min. en voeg dan sojasaus, chilipeper en sriracha toe. Roer goed om.
  6. Serveer met de rijst en werk af met de geroosterde uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 781.31 kcal
Koolhydraten 80.58 g
waarvan suikers 15.03 g
Vet 32.71 g
waarvan verzadigd 11.13 g
Proteïnen 39.6 g
Vezels 6.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin