One pot noedels met kippengehakt, wokgroenten en pindanoten
15 MIN
2 personen
Ons go-to gerecht als het snel moet gaan en ik niet wil inboeten aan die heerlijke, pittige Aziatische smaken. Het kippengehakt, de groenten, noedels en saus gaan allemaal samen in één pot. Zo handig en zo smaakvol!
Ingrediënten
400 gr wokgroenten
300 gr kippengehakt
1 el rode currypasta
200 ml bio kokosmelk
150 gr udonnoedels
25 gr pindanoten
1 stengel lente-ui
½ limoen
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verhit een scheut olie in een grote stoof pot en roerbak de wokgroenten 3 min. op hoog vuur. Voeg het kippengehakt toe en roerbak opnieuw 3 min.
Voeg de rode currypasta toe en meng goed (zie tip). Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Zorg dat de noedels onderstaan. Laat 5 min. pruttelen.
Hak ondertussen de pindanoten grof. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de limoen in partjes.
Proef de noedels en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de noedels met de pindanoten en werk af met de lente-ui en een limoenpartje. Smakelijk!
TIP: Rode currypasta kan best pittig zijn. Voeg niet teveel toe in het begin. Proef en roer eventueel nog extra currypasta door het gerecht op het einde van de bereiding.