Nasi goreng met kip

25 MIN
2 personen
Nasi goreng met kip

Nasi goreng is gebakken rijst op Indonesische wijze. Een heerlijk kommetje comfort food met veel groentjes erbij en kip.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 mini-paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 bio-ei
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de paksoi in reepjes. Snij de rode paprika in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes of rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in ringetjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en rasp de gember. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Snij de kip in blokjes.
  3. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en roerbak de blokjes kip 5 minuten. Kruid ze met peper en zout en schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit opnieuw 1/3de van de arachideolie en voeg de paksoi, rode paprika, wortel en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak gedurende 3 minuten en voeg dan de gember, knoflook en het Chinees vijfkruidenpoeder toe. Roerbak nog 3 minuten.
  5. Voeg nu de gekookte rijst en de kipblokjes toe en schep alles goed door elkaar. Roerbak voor 3 minuten en voeg het losgeklopte ei toe. Roerbak voor 2 minuten, tot het ei gestold is. Roer er de sojascheuten en de sojasaus door en breng op smaak met peper en zout. Serveer en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.13 kcal
Koolhydraten 80.53 g
waarvan suikers 14.67 g
Vet 27.8 g
waarvan verzadigd 4.69 g
Proteïnen 50.51 g
Vezels 9.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin