Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

30 MIN
2 personen
Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

"Pineapple rice" is een heel populair gerecht in de Zuid-Oost Aziatische keuken. Lekkere tropische smaken die je doen wegdromen naar zonnige oorden. Wil je het helemaal volgens de regels van de kunst doen, serveer het gerecht dan in een uitgeholde halve ananas. Maar zo in een kommetje smaakt het gegarandeerd ook!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 bio-ei
  • 1 blik ananas
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 3 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Giet het sap van de ananas af. Snij de kip in blokjes.
  3. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit nogmaals 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de paprika en wortel toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 3-4 minuten op hoog vuur tot het water verdampt is. Voeg de rest van de arachideolie, de gekookte rijst en het Chinees vijfkruidenpoeder toe en roerbak 2 minuten.
  5. Voeg het ei toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Voeg nu opnieuw de kip en de blokjes ananas toe. Roerbak nog 3 minuten. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper.
  6. Schep de gebakken rijst in diepe borden en werk af met het groen van de lente-ui en geroosterde uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.01 kcal
Koolhydraten 99.69 g
waarvan suikers 29.02 g
Vet 33.92 g
waarvan verzadigd 7.69 g
Proteïnen 48.57 g
Vezels 9.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin