Mosselen met witte wijn en curry

25 MIN
4 personen
Mosselen met witte wijn en curry

Een heerlijke combinatie, deze mosselen met een dikke saus van witte wijn en curry. Serveer met volkorenbrood of frietjes.

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 200 ml witte wijn
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 25 g bloem
  • 100 ml lichte room
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 kl currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de mosselen in een grote kookpot en schenk er de wijn over. Kruid met voldoende peper en breng aan de kook. Schud regelmatig even op. Zodra de schelpen open gaan zijn ze klaar.
  2. Giet de mosselen door een zeef en vang het kookvocht op.
  3. Stoof de sjalotsnippers aan in de olie. Voeg de kerriepoeder en bloem toe. Schenk er het kookvocht en de groentebouillon bij en roer glad. Laat 5 minuten al roerend pruttelen.
  4. Meng tenslotte de room door de saus en kruid met dille, peper en zout. Doe er opnieuw de mosselen bij en laat 1 minuut goed doorwarmen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.79 kcal
Koolhydraten 9.57 g
waarvan suikers 1.11 g
Vet 13.09 g
waarvan verzadigd 5.28 g
Proteïnen 12.85 g
Vezels 0.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin