Gegrilde gamba's met pastisboter

15 MIN
4 personen
Gegrilde gamba's met pastisboter

Deze gamba's zijn pure verwennerij voor op de barbecue of eventueel onder de grill. Heerlijk met de pastisboter die er zachtjes over smelt.

Ingrediënten

  • 20 gamba's, rauw
  • 100 g boter, zachte
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 1 el bladpeterselie
  • 1 el paneermeel
  • 100 ml pastis
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zeezout, fijn

BEREIDING

  1. Maak de gamba's schoon, laat de staart er nog aan. Meng de zachte boter met de knoflook, de peterselie, het paneermeel en de pastis. Kruid bij met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
  2. Vul de gambas met een lepeltje pastisboter. Leg 5 minuten onder de voorverwarmde grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 410.74 kcal
Koolhydraten 11.14 g
waarvan suikers 7.99 g
Vet 22.62 g
waarvan verzadigd 13.56 g
Proteïnen 26.44 g
Vezels 0.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin