Miniloempia's met gehakt en garnalen

60 MIN
20 stuks
Miniloempia's met gehakt en garnalen

Maak eens een originele vulling voor loempia’s, met kruidig gehakt, roze garnalen en glasnoedels. Serveer met een pittige dipsaus en enkele slablaadjes.

Ingrediënten

  • 200 g rundergehakt
  • 150 g roze garnalen
  • 20 loempiavellen, 12x12 cm
  • 100 g sojascheuten, gehakt
  • 50 g glasnoedels
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el arachideolie
  • 3 el oestersaus
  • cayennepeper
  • 1 eiwit, losgeklopt

BEREIDING

  1. Warm de friteuse voor op 175 °C.
  2. Bereid de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Hak ze nadien in korte stukjes.
  3. Fruit de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Doe er het gehakt en wortel bij en laat meebakken. Voeg er de garnalen en sojascheuten bij en tenslotte de glasnoedels. Breng op smaak met de oestersaus en wat cayennepeper naar smaak. Roer om. Zet 30 minuten in de koelkast om af te koelen.
  4. Schep de vulling over in een zeef en duw al het vocht eruit.
  5. Leg de loempiavellen als een ruit het werkblad. Verdeel hierover de vulling. Plooi de zijkanten en onderkant naar binnen. Rol op. Bestrijk de laatste zijde met het eiwit en kleef ook deze dicht.
  6. Frituur de loempia's goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 87.25 kcal
Koolhydraten 5.09 g
waarvan suikers 0.77 g
Vet 5.02 g
waarvan verzadigd 1.32 g
Proteïnen 5.36 g
Vezels 0.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin