Cubaanse gevulde aardappelkroketten

300 MIN
12 stuks
Cubaanse gevulde aardappelkroketten

Verras je tafelgasten met kroketjes met een wel heel originele vulling van gehakt en paprika, rechtstreeks uit Cuba! Lekker als hapje of voorgerechtje.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 aardappelen, in blokjes
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 4 kl tomatenpuree
  • 350 g paneermeel
  • 120 g bloem
  • 4 eieren, opgeklopt
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el olie, plantaardig
  • frituurolie
  • 2 kl komijn, gemalen
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de aardappelblokjes gaar in gezouten water. Giet af en leg ze in een mengkom. Plet ze met een stamper en breng op smaak met een snuifje zout. Laat afkoelen.
  2. Stoof de ui, paprika en look zacht in een eetlepel plantaardige olie op een middelhoog vuur. Verhoog het vuur en doe er het rundergehakt bij. Bak het rul en breng op smaak met peper, zout, komijn, tomatenpuree en wittewijnazijn. Schep het over in een mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Doe de losgeklopte eieren, bloem en paneermeel in 3 afzonderlijke diepe borden.
  4. Neem een handvol geplette aardappelen en verdeel in 2 gelijke helften. Maak van elk deel een klein kommetje. Vul deze op met het gehaktmengsel. Plaats de twee helften tegen elkaar tot een bolletje. Herhaal dit tot de aardappelen en het gehakt op is.
  5. Haal elk bolletje door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Dompel het onder in het losgeklopte ei en rol het dan door het paneermeel. Leg de balletjes in een schaal en zet 2 tot 4 uur in de ijskast.
  6. Verwarm de friteuse en bak hierin de kroketten goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 327.83 kcal
Koolhydraten 32.88 g
waarvan suikers 3.17 g
Vet 14.35 g
waarvan verzadigd 4.75 g
Proteïnen 15.75 g
Vezels 2.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin