Kabeljauw op z'n Vlaams

25 MIN
4 personen
Kabeljauw op z'n Vlaams

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 el paneermeel
  • 200 ml witte wijn
  • 2 klontjes boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg ze in een beboterde ovenschaal. Overgiet de vis met wijn en doe er de ui bij.
  3. Zet de vis 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de vis uit de oven en giet het braadvocht over in een sauspannetje en laat tot 2/3 inkoken. Houd ondertussen de vis warm onder aluminiumfolie.
  5. Voeg het paneermeel al roerend toe aan het braadvocht. Als het paneermeel is opgelost, haal het dan van het vuur. Laat er meteen een klontje boter in smelten en breng op smaak met peterselie en dragon. Roer tot een saus.
  6. Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en overgiet met de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 307.38 kcal
Koolhydraten 15.71 g
waarvan suikers 2.72 g
Vet 10.08 g
waarvan verzadigd 5.82 g
Proteïnen 27.87 g
Vezels 1.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin